n22-099.JPG

Page image: 
Notebook number: 
22
Notebook pages: 
96

[s] 96
huhtikuulla 1936

N:o Suku ja laji Päivämäärä Maakunta Löytöpaikka Pyyntitapa Huomautuksia
707 Orrhodia vaccinii v. canescens 27/4 v [punaisella] Ta U-le, Lehmien yöhaka käsin koivun rungolta.
708 Brachionycha nubeculosa ♂ ♂ 27/4 v [punaisella] Ta U-le, Lehmien yöhaka käsin koivun rungolta läheltä pitkää latoa. Ensimmäiset yksilöt ["ensimmäiset yksilöt" punaisella]. Toinen ex liian nuorena ja pehmeänä tuhoutui.
- m Semioscopis avellanella Ta U-le, Lehmien yöhaka käsin runsaasti koivujen rungoilla, jopa 3:kin samassa puussa.
Biston pomonariusta v [punaisella] nähtiin tänäin 3 kpl ♂ ja 7 kpl ♀ , näistä vain 1 copula. Naaraat samoin kuin copulakin löytyivät jo aamupäivällä ja kiersivät ne runkoa tarpeen mukaan pysytellen koko ajan auringon puolella runkoa, ollen siis aamulla löydettäessä itä-, mutta illalla länsi-puolella runkoa. 1 kopulasta ja 1 naaraasta otti Aili valokuvan. 5 kpl hedelmöittämätöntä (?) naarasta jätettiin merkittyihin puihin yöksi. Copulaa lukuunottamatta olivat kaikki ♂ ja ♀ pehmeydestään ja tuoreudestaan päättäen vasta tänäin tulleet kotelosta.

28/4 1936 [punaisella] Yöllä pakkasasteita, k:lo 7 -1o C, k:lo 12 +13o C, k:lo 20 +11o C.
Biston pomonarius v [punaisella] Kaksi kpl naaraista oli hävinnyt, mutta 2 oli onnistunut koiraiden löytää, joten 2 copulaa otettiin. Kummatkin copulat oli yön aikana siirtyneet lännestä itäpuolelle (auringonnousun puolelle) runkoa. Koskaan en ole vielä tavannut copulassa tai yksinään naarasta muuten kuin pää puun latvaan päin. Ei edes vaakasuorassa asennossa ole koskaan löytynyt. Siirryttäessä puun toiselle sivulle, tapahtuu siinäkin liike sivulle päin siten, että ruumis koko ajan on pää ylöspäin. Copulassa on koiras aina pää maahan päin (”seisoo päällään”). - 1 ♀ ex oli vielä paikallaan 5 jätetystä.
709-712 Biston pomonarius ♂ ♂ ja ♀ ♀ 28/4 v [punaisella] Ta U-le, Lehmien yöhaka käsin koivun rungolta. (edellä mainitut copulat.)

User login

Languages