n14-233.JPG

Page image: 
Notebook number: 
14
Notebook pages: 
liite, kirje

[ei sivunumeroa, liite]

[kirje]

Ristiinassa 21.8.38

"Rakas kiltti kulta Tuurala!"

Kortistasi ei käy ilmi oletko saanut sen kortin jonka lähetin Viipurista 28/7 Ahvenanmaan osoitteella Isthmukselta palatessani. Ei siinä muuten mitään tärkeätä ollut, vähän perättömiä tietoja vain (Siinä nim. väitän saaneeni Ollilasta neljä 30:n pinnan perhoslajia)
Parasta lienee pysyä aikajärjestyksessä, muuten koko hoito menee sekaisin. Helsingistä tultuani satoi ja oli kylmää. Keräsin laiskasti **) ja mitä laiskemmin keräsin sitä parempi *) oli saalis. Sain mm. Synanthedon spheciformiksen ja culiciformiksen, Abraxas opista 2 yks. ja Atolmis rubricolliksen (def. mutta ES:lle uusi) + kaikenlaista pikkuroskaa kuten Herminia derivaliksen, Toxocampa pastinumia 2, Cymatophora fluctuosa y.m. jne. + joitakin itselleni uusia lajeja kuten Eupithecioita (mm. yksi joka vaikuttaa albipunctatalta mutta jonka varovaisuussyistä panin denotataksi) ja Acid. sylvestrarian + useita "omana ottona" uusia lajeja. Lisäksi sain - istu nyt pyrstölles ettet putoa - Boarmia punctinaliksen, 1 ♂. Rauhoitu, se tuli rysästä ja on aivan deffe [?], kulunut kuin mikäkin ja toinen etusiipi puuttuu miltei kokonaan. Onpahan nyt sentään maakunnalle uusi.
Se uusi ihmeellinen rysä valmistui heinäk. 2 p:nä tai oikeastaan ei valmistunut vaan on ollut siitä alkaen keskeneräisenä käytännössä.
*) huom.! Ristiinalaisiin olosuhteisiin katsoen.
**) huom.! Ei erikoisesti koska Coleopteroita.

User login

Languages